Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Cukiniowe placuszki z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Placuszki bardzo szybkie w przygotowaniu. Niezbyt wyraźna w smaku cukinia i wyrazista feta tworzą bardzo zgrany duet.

Cukiniowe placuszki z serem feta

Składniki:

Cukiniowe placuszki z serem feta

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowe placuszki z serem feta
Umytą cukinię ścieramy na tarce. Łączymy mąkę i proszek do pieczenia. Jajka rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka dodajemy do mleka. Miskujemy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem.

Czosnek przeciskamy przez praskę, fetę kruszymy. Dodajemy do masy. Dokładamy cukinię. Solimy i pieprzymy do smaku. Do składników dodajemy jeszcze ubite białka. Na patelnię z tłuszczem za pomocą łyżki wykładamy masę.

Formujemy placuszki. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor.

Tagi:

cukinia