Sposób przygotowania:
Cukiniowe placuszki z serem feta
Umytą cukinię ścieramy na tarce. Łączymy mąkę i proszek do pieczenia. Jajka rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka dodajemy do mleka. Miskujemy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem.
Czosnek przeciskamy przez praskę, fetę kruszymy. Dodajemy do masy. Dokładamy cukinię. Solimy i pieprzymy do smaku. Do składników dodajemy jeszcze ubite białka. Na patelnię z tłuszczem za pomocą łyżki wykładamy masę.
Formujemy placuszki. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor.
Czosnek przeciskamy przez praskę, fetę kruszymy. Dodajemy do masy. Dokładamy cukinię. Solimy i pieprzymy do smaku. Do składników dodajemy jeszcze ubite białka. Na patelnię z tłuszczem za pomocą łyżki wykładamy masę.
Formujemy placuszki. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor.