anusia2402

anusia2402

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Currowe paluszki serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

wyśmienite paluszki do piwa, dań z grilla i jako dodatek do potraw. dzieci je uwielbiają. super smakują z sosami i dipami

Currowe paluszki serowe

Składniki:

Currowe paluszki serowe

 

  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka curry w proszku
  • 3 łyżki miekkkiego masła
  • 1 jajko roztrzepać
  • tmianek suszony

Sposób przygotowania:

Currowe paluszki serowe
mąkę, sól, curry i masło łączymy w miseczce. następnie dodajemy jajko (zostawcie trochę na posmarowanie paluszków) i ser żółty. wszystko łączymy. ciasto nie wychodzi bardzo zwarte. wkładamy je do lodówki na 1/2 godziny. po przerwie formujemy paluszki obtaczamy je w mące, smarujemy jajkiem i posypujemy tymiankiem. tak naprawde to rodzaj posypki zależy od gustu. świetne są na drugi dzień, trzeba je tylko schować do pudełka. pieczemy w nagrzanym na 200st.C piekarniku około 20 min, aż się zarumienią. smacznego!