Sposób przygotowania:
Curry z białym ryżem
Wszystkie warzywa myjemy, a następnie papryki żółtą, zieloną i czerwoną po usunięciu gniazd nasiennych, cebulę po obraniu i cukinię razem ze skórką, jeśli jest to młoda cukinia kroimy w średniej wielkości kostkę. Oczyszczoną marchew i pieczarki tniemy na plasterki. W sporym garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone warzywa posypując przyprawą curry. Podsmażone składniki podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu około pół godziny. W tym czasie pierś z kurczaka także kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę a następnie gotujemy na półtwardo, dodajemy razem z kurczakiem do warzyw i dusimy jeszcze około 10 minut. Na sam koniec dodajemy sos ze słoika i dokładnie mieszamy. Jeśli trzeba doprawiamy do smaku . Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy na gorąco warzywa w sosie podane na ryżu.