bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Gulasz a'la curry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki gulasz jak curry z tego co sie ma pod reką.

Gulasz a'la curry

Składniki:

Gulasz a'la curry

 

Sposób przygotowania:

Gulasz a'la curry
Na rozgrzany olej wrzuciłam pokrojona w kostke piers, do tego pokrojona cebule, paprykę i pieczarki, jak sie podsmażyło dodałam czosnek podlałam bulionem, oproszyłam kurkuma, curry, wrzuciłam fasolke i gotowalo sie wszystko razem przez ok 10 minut. Na koniec dodałam jogurt, śmietanę, musztardę francuską i pieprz. Posypałam natką. Wyszło takie moje curry.

Podałam z ryżem basmati gotowanym z kurkuma, Curry było aromatyczne, kremowe i pięknie kolorowe:)