Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Curry z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Curry z indyka

Curry z indyka

Składniki:

Curry z indyka

 

  • 50 dag udźca z indyka, pokrojonego w kostkę
  • 2 średniej wielkości cebule, posiekane
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 4 plastry ananasa z puszki, pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 2 łyżki curry w proszku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • olej rzepakowy

 

Sposób przygotowania:

Curry z indyka

W woku smażymy na oleju indyka i cebulę przez 5 minut, dodajemy czosnek, curry, pastę curry, paprykę i smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy bulion, dusimy 3 minuty, dodajemy ananasa, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i trzymamy jeszcze około 2 minuty pod przykryciem. Podjemy z ryżem.


Tagi:

indyk