Sposób przygotowania:
Curry z kminem rzymskim
Oczyszczone z błonek filety umyć i pokroić w kostkę, Na patelnię wlać niewielką ilość oliwy,na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojoną cebulę,gdy cebulka będzie szklista i zrumieniona dodać pokrojone filety .Wszystko razem podsmażyć,dodać kmin rzymski,kolendrę,przyprawę curry,wlać bulion rosołowy,dusic jeszcze chwilkę.Posolić i popieprzyć. Na końcu dolać jogurt grecki,wymieszać,dusić jeszcze chwilę.Można doprawić na samym końcu sokiem z cytryny.Podawać z ryżem.
Smacznego:)
Smacznego:)
yola
Netka
Ja sobie kupiłam kumin jakiś czas temu bo często widzę tutaj z nim przepisy.Na opakowaniu pisze,że jest jednym z podstawowych składników curry.Faktycznie,smak niesamowity ,muszę jeszcze upolować nasionka kolendry,i wtedy będzie taka curry jak w Indiach robią:)
Polecam Jolu curry z kuminem,jest wspaniałe:)
anemon
Netka
Polecam,bo naprawde dobrze smakuje.
magdaprzed