Sposób przygotowania:
Curry z kurczaka i mango w mleczku kokosowym
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, dokładnie wymieszać ze składnikami marynaty, naczynie zafoliować i wstawić do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Mango umyć, obrać ze skóry, odkroić miąższ od pestki i pokroić go w kostkę. W międzyczasie ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju, obsmażyć kurczaka ze wszystkich stron. Dodać pokrojone mango i mleczko kokosowe, ale tylko to co gęste z wierzchu, wtedy sos nie potrzebuje czasu, żeby zgęstnieć i mango pozostanie nierozgotowane. Gotować 1-2 min, doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie curry. Podać z ryżem. Można posypać świeżymi listkami kolendry (ja nie przepadam za jej smakiem).
kołczu
edytaha
Dzięki Robercie, danko było naprawdę smaczne :)