Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Curry z mięsa mielonego w bulionie (Indie)

         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso mielone podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wszystkie warzywa pokroić w cienkie

Curry z mięsa mielonego w bulionie (Indie)

Składniki:

Curry z mięsa mielonego w bulionie (Indie)

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • 1 szkl bulionu
  • 1 łyzka curry
  • 5 dag rodzynków
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Curry z mięsa mielonego w bulionie (Indie)
Mięso mielone podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wszystkie warzywa pokroić w cienkie paski lub zetrzeć na tarce o bardzo grubych oczkach, dodać do mięsa. Wlać bulion i dodać curry. Dusić ok 10 min do momentu aż warzywa będą miękkie. Pod koniec wrzucić rodzynki, cynamon i dusić kolejne 5 min. Podawać z ryżem.