iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Curry ze szczupaka i cieciorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Curry ze szczupaka pyszne i szybkie danie

Curry ze szczupaka i cieciorki

Składniki:

Curry ze szczupaka i cieciorki

 

 

Sposób przygotowania:

Curry ze szczupaka i cieciorki
Na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek, dodajemy pokrojoną drobno cebulę. Pomidory obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę. Szczupaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone pomidory. Mieszamy , doprawiamy curry , startym świeżym imbirem i solą morską . Mieszamy. Dolewamy mleko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy pokrojonego szczupaka. Dusimy ok 5 min. Dodajemy chilli do smaku i sok z limonki. Następnie dodajemy cieciorkę z puszki- mieszamy zagotowujemy. Jeżeli trzeba doprawiamy jeszcze sola i curry. Dusimy do miękkości ryby. Podajemy z listami kolendry i ryżem brązowym.