Sposób przygotowania:
Ćwiartka kurczaka faszerowana
Ćwiartki z kurczaka pozbywamy skóry. W tym celu nacinamy na początku nóżki skórę i ściągamy zaczynając od udka dochodząc, aż do nóżki. Następnie trybujemy otrzymane ćwiartki. Z mięsa wycinamy wszelkie ścięgna i inne niedoskonałości. Następnie kroimy w drobniutką kosteczkę. Posypujemy solą oraz sosem sojowym. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Z pomarańczy wybieramy sam miąższ. Kroimy drobno i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy do skórek z ćwiartki kurczaka. Z wierzchu solimy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy około 20-30 minut, do zarumienienia skóry. Podałem z ugotowanym dzikim ryżem. Smacznego.