WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schab duszony z pieczarkami w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Plastry schabu smażone z cebulką a następnie duszone z pieczarkami w słodkiej śmietance. Mięciutki i kruchy.

Schab duszony z pieczarkami w śmietanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab duszony z pieczarkami w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony z pieczarkami w śmietanie

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem. Przyprawić przyprawą do wieprzowiny i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Włożyć mięso i smażyć z obu stron na rumiano.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię do mięso. Podsmażyć a następnie przykryć i dusić kilkanaście minut.

Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i dodać na patelnię. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Przesmażyć kilka minut a następnie podlać odrobiną wody i dusić 15 minut. Dolać śmietankę, wsypać trochę posiekanego koperku i dusić aż mięso będzie mięciutkie.

Wyłożyć na talerz.

Schab duszony z pieczarkami w śmietanie
Schab po uduszeniu z cebulą i pieczarkami w śmietanie na patelni
Schab duszony z pieczarkami w śmietanie
Pokrojone w plasterki pieczarki dodane na patelnię
Schab duszony z pieczarkami w śmietanie
Pokrojona cebulka dodana do podsmażonego schabu
Schab duszony z pieczarkami w śmietanie
przyprawione mięso włożone na patelnię na gorący olej