Sposób przygotowania:
Schab duszony z pieczarkami w śmietanieETAP 1:
Mięso umyć i osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem. Przyprawić przyprawą do wieprzowiny i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Włożyć mięso i smażyć z obu stron na rumiano.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię do mięso. Podsmażyć a następnie przykryć i dusić kilkanaście minut.
Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i dodać na patelnię. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Przesmażyć kilka minut a następnie podlać odrobiną wody i dusić 15 minut. Dolać śmietankę, wsypać trochę posiekanego koperku i dusić aż mięso będzie mięciutkie.
Wyłożyć na talerz.