halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Ćwiartki kurczaka marynowane- pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne ćwiartki z kurczaka np na obiad.

Ćwiartki kurczaka marynowane- pieczone

Składniki:

Ćwiartki kurczaka marynowane- pieczone

 

  • ćwiartki z kurczaka 4 sztuki
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • przyprawa staropolska 1 sztuka
  • olej pół szklanki
  • sól
  • pieprz do smaku
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Ćwiartki kurczaka marynowane- pieczone
Ćwiartki kurczaka myjemy , osuszamy, nacieramy 2 łyżkami soku z cytryny .Robimy marynatę. Olej mieszamy z przyprawą i 2 łyżkami soku z cytryny. Zalewamy marynatą udka .Odstawiamy do lodówki na 4 godziny . Ćwiartki wyciągnąć z marynaty, oprószamy solą i pieprzem. Następnie każdą ćwiartkę zawijamy w folię aluminiową . Układamy na brytfannie i pieczemy w piekarniku 40 minut.