pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ćwiartki kurczaka pieczone - estragonowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie w przygotowaniu ćwiartki z kurczaka

Ćwiartki kurczaka pieczone - estragonowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ćwiartki kurczaka pieczone - estragonowe

 

Sposób przygotowania:

Ćwiartki kurczaka pieczone - estragonowe
Ćwiartki z kurczaka dzielę na udka i podudzia. Spryskuję olejem. Posypuję suszonym estragonem, pieprzem czarnym, papryką ostrą oraz kucharkiem. Jeszcze polewam miodem. Dokładnie mieszam. Wykładam na blaszkę i wstawiam do piekarnika. Zapiekam 1,5 godziny w temperaturze 170°C. Podałem z ziemniaczkami pieczonymi w ziołach prowansalskich
Ćwiartki kurczaka pieczone - estragonowe
Ćwiartki kurczaka dzielimy na udka i podudzia i przyprawiamy
Ćwiartki kurczaka pieczone - estragonowe
Dodajemy jeszcze miód (można prawdziwy) ja niestety miałem akurat resztkę sztucznego
Ćwiartki kurczaka pieczone - estragonowe
Tak przygotowane udka zapiekamy w piekarniku
Ćwiartki kurczaka pieczone - estragonowe
Propozycja podania z młodymi ziemniaczkami pieczonymi z ziołami