Sposób przygotowania:
Cycuszki murzynki z serem
Żółtka oddzielamy od białek,białka ubijamy z odrobinką soli na sztywno.
Dodajemy cukier, i dalej ubijamy na sztywną pianę.
Potem dodajemy po jednym żółtku,a na końcu obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i suchym makiem.
Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w 170°C około 30 min.
Twaróg włożyć do garnka, dodać masło, cukier waniliowy i cukier puder, mieszając zagotować na małym ogniu, pod koniec dodać mleko wymieszane z budyniem i mąką ziemniaczaną.
Wszystko mieszać, gotować na małym ogniu aż zgęstnieje( ciągle mieszamy)
Upieczone ciasto zostawiamy w blaszce, nasączamy ponczem.
Ugotowaną masę serową przestudzić lekko, wylać na ciasto, znów chwilę przestudzić.
Na wierzch ułożyć biszkopty, polać polewą , na środek każdego biszkopta ułożyć po jednym rodzynku.
Wstawić ciasto do lodówki do zastygnięcia, na kilka godzin.
Ciasto najlepiej się kroi nożem, maczanym w gorącej wodzie.
Smacznego.
Dodajemy cukier, i dalej ubijamy na sztywną pianę.
Potem dodajemy po jednym żółtku,a na końcu obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i suchym makiem.
Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w 170°C około 30 min.
Twaróg włożyć do garnka, dodać masło, cukier waniliowy i cukier puder, mieszając zagotować na małym ogniu, pod koniec dodać mleko wymieszane z budyniem i mąką ziemniaczaną.
Wszystko mieszać, gotować na małym ogniu aż zgęstnieje( ciągle mieszamy)
Upieczone ciasto zostawiamy w blaszce, nasączamy ponczem.
Ugotowaną masę serową przestudzić lekko, wylać na ciasto, znów chwilę przestudzić.
Na wierzch ułożyć biszkopty, polać polewą , na środek każdego biszkopta ułożyć po jednym rodzynku.
Wstawić ciasto do lodówki do zastygnięcia, na kilka godzin.
Ciasto najlepiej się kroi nożem, maczanym w gorącej wodzie.
Smacznego.
justynka_10_1u
góralka
wedith1
asia77
montajka
AnetaŚw