Sposób przygotowania:
Cygara Eli z czerwoną papryką i ogórkiem kiszonymprzygotowanie składników
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z podudzi usunąć ścięgna. Mięso zmielić w maszynce z sitkiem ze średnimi oczkami.
przygotowanie składników cd
Cebule i czosnek obrać z łupinek i zmielić w maszynce.
przygotowanie składników cd
Paprykę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć szypułkę z nasionami. Pokroić paprykę w długie słupki.
Ogórki też pokroić w długie słupki.
przygotowanie składników cd
Do zmielonego mięsa dodać cebulę z czosnkiem, bułkę tartą, jajka, zioła, sól i pieprz do smaku.
przygotowanie cygar
Wszystkie składniki wymieszać i podzielić na dziewięć części. Każdą część rozłożyć na foli spożywczej i uformować prostokąt.
przygotowanie cygar cd
Na każdym prostokącie rozłożyć po trzy słupki papryki i dwa ogórka.
przygotowanie cygar cd
Przy pomocy folii zwinąć ciasno mięso i uformować cygara.
przygotowanie cygar cd
Cygara obtoczyć w bułce tartej.
przygotowanie cygar cd
W głębokiej patelni rozgrzać olej ( tyle żeby cygara były zanurzone do połowy ) i smażyć cygara z obu stron na rumiano.
Cygara można podawać na ciepło do obiadu lub na zimno pokrojone na kanapkach. Smacznego!
gusia1000