goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Cynaderki z czosnkową nutką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetne jako przekąska lub jako dodatek do dań głównych

Cynaderki z czosnkową nutką

Składniki:

Cynaderki z czosnkową nutką

 

Sposób przygotowania:

Cynaderki z czosnkową nutką
Mięso oczyszczamy, przekrawamy na pół, oprószamy przyprawami i podsmażamy na maśle. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość dusimy około 15 minut. Mięso i pieczarki wyjmujemy, a na ten sam tłuszcz dodajemy pokrojoną w bułkę i posiekany czosnek. Na grzankach układamy cynaderki, pieczarki, plasterki pomidora. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem i przyprawami.