zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Cynadry w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cynadry w sosie pomidorowym

Cynadry w sosie pomidorowym

Składniki:

Cynadry w sosie pomidorowym

 

  • 1kg cynadrow wieprzowych
  • cebula
  • 375ml wina wytrawnego
  • kilka pieczarek
  • sol i pieprz
  • ostra papryka
  • olej
  • 15ml koncentratu pomidorowego
  • posiekana natka pietruszki
  • 10g maki
  • 2 zabki czosnku
  • 60ml octu
  • 60ml wody

 

Sposób przygotowania:

Cynadry w sosie pomidorowym
Cynadry przekroic na pol,umyc,zalac woda i octem,moczyc godzine.Po tym czasie zmienic wode,zalac swiezaa,ugotowac.Ugotowane cynadry pokroic w paski,lonki usunac,obsmazyc na malej ilosci oleju,dodac cebule,pieczarki,smazyc razem przez chwile.Przelozyc do garnka,zalac winem,dodac koncentrat,sol,pieprz,majeranek rozgnieciony czosnek,dusic pod przykryciem okolo 30min zaprawic maka,wymieszac z odrobina wody,zagotowac i posypac natka z pietruszki.

Tagi:

mak pomidory