Sposób przygotowania:
Cynamonowe drożdżówki z ananasem
Do mleka dodać łyżkę cukru i pokruszone drożdże. Wymieszać tak, żeby drożdże się rozpuściły, odstawić na kilka minut. Palmę roztopić i przestudzić. Mąkę przesypać do miski. Dodać do niej resztę cukru, sól i cynamon. Dokładnie wymieszać. Do sypkich składników dodać rozczyn drożdżowy, palmę i jajko. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, rozciągnąć je w duży prostokąt (na grubość ok. 1 cm). Na cieście rozłożyć dżem ananasowy (użyłam domowego, zrobionego przeze mnie). Zwinąć w ścisłą roladę, kroić ją w plastry o grubości ok. 4 cm. Układać je na natłuszczonej blasze przeciętymi stronami do dołu i góry. Piec w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut. Jeszcze ciepłe drożdżówki polukrować.