Sposób przygotowania:
Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi
Margarynę rozpuścić w rondelku, a następnie odstawić ją na chwilę, by przestygła. Do ostygniętej, rozpuszczonej margaryny dodać jajka i mleko i wszystko razem wymieszać trzepaczką. W osobnej misce wymieszać, połączyć razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i szczyptę soli. Wymieszane składniki płynne przelać do połączonych razem produktów sypkich i wszystko ręcznie razem wymieszać. Do wymieszanej masy, surowego jeszcze ciasta na muffiny dodać rozdrobnione nieco orzechy włoskie. Blachę do pieczenia małych mini muffin wyścielić papierowymi foremkami. Do każdej papierowej foremki wlewać trochę cynamonowego, surowego jeszcze ciasta z dodatkiem orzechów włoskich. Blaszkę z wypełnionymi ciastem papierowymi foremkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec muffinki przez około 20 - 25 minut.