nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Intensywnie cynamonowe, aromatyczne i wyraziste w smaku muffinki w wersji mini wzbogacone dodatkiem orzechów włoskich, które świetnie pasują do tych drobnych, cynamonowych wypieków.

Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi
Margarynę rozpuścić w rondelku, a następnie odstawić ją na chwilę, by przestygła. Do ostygniętej, rozpuszczonej margaryny dodać jajka i mleko i wszystko razem wymieszać trzepaczką. W osobnej misce wymieszać, połączyć razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i szczyptę soli. Wymieszane składniki płynne przelać do połączonych razem produktów sypkich i wszystko ręcznie razem wymieszać. Do wymieszanej masy, surowego jeszcze ciasta na muffiny dodać rozdrobnione nieco orzechy włoskie. Blachę do pieczenia małych mini muffin wyścielić papierowymi foremkami. Do każdej papierowej foremki wlewać trochę cynamonowego, surowego jeszcze ciasta z dodatkiem orzechów włoskich. Blaszkę z wypełnionymi ciastem papierowymi foremkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec muffinki przez około 20 - 25 minut.
Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi
Potrzebne do przygotowania ciasta na muffiny produkty płynne i sypkie wymieszane osobno w oddzielnych naczyniach.
Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi
Surowe jeszcze,wymieszane ciasto na muffinki z dodatkiem rozdrobnionych nieco orzechów włoskich.
Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi
Surowe jeszcze ciasto przelane do papierowych foremek umieszczonych w blaszce czyli muffinki tuż przed wstawieniem do piekarnika.