Sposób przygotowania:
Cynamonowe muffinki z rabarbarem
Formę muffinkową wykładamy papierowymi papilotkami. W jednej większej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki. Masło rozpuszczamy na małym ogniu i studzimy. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy powoli mleko, zsiadłe mleko i roztopione masło, cały czas ubijając ( najlepiej zwykłą ubijaczką lub widelcem ). Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy niezbyt dokładnie. Wrzucamy pokrojony na plasterki rabarbar i mieszamy. Masą napełniamy papierowe papilotki do wysokości ok. 3/4. U mnie z tej ilości ciasta wyszło 12 muffinek o średnicy górnej 7 cm oraz 8 muffinek o średnicy 6 cm ( a przepis był na 12 sztuk ). Wierzch muffinek posypujemy siekanymi migdałami i cukrem trzcinowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190-195 stopni C około 20 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe i świeże. SMACZNEGO :)