Sposób przygotowania:
Cynamonowe naleśniki z jabłkami.
Ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach i odstawiamy na chwilę.Do wysokiej miski wlewamy i wsypujemy wszystkie składniki oprócz jabłek i mąki i mieszamy dokładnie.Po wymieszaniu dodajemy po woli mąkę i miksujemy. Zostawiamy sobie ok 1/2 szklanki mąki. Dodajemy jabłka, znów mieszamy i jeśli uznamy że konsystencja jest za rzadka wtedy dosypujemy po woli resztę mąki.Natomiast jeśli wyjdą nam za gęste można dodać trochę wody gazowanej lub mleka.Naleśniki powinny mieć w miarę rzadką konsystencję. Rozgrzewamy patelnię i tylko smarujemy pędzelkiem z olejem. Na ciepłą patelnie nalewamy nie duże naleśniki a ich nadmiar łyżką rozprowadzamy na boki tak żeby nie były za grube.Smażymy na małym ogniu z obu stron do koloru jasno brązowego. Zdejmujemy usmażone naleśniki z patelni, ponownie smarujemy patelnię pędzelkiem i nakładamy kolejną porcje ciasta aż do jego wyczerpania . Gotowe naleśniki można posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego.