nataszkaa

nataszkaa

Kucharz
[Przepisów: 8]

Cynamonowe racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo łatwe i szybkie. I takie zimowe:))

Cynamonowe racuszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cynamonowe racuszki

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowe racuszki
Podgrzewamy mleko. Ok 2 łyżek letniego mleka dodajemy do drożdży oraz 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia(zdj.) Jabłko ścieramy na drobnych oczkach i dodajemy cynamon (jak na zdj). Dokładnie mieszamy. Jajko i cukier  ucieramy trzepaczką. Powoli wlewamy resztę mleka i dodajemy cukier, Czas na jabłuszko z cynamonem, Na koniec dodajemy wyrośnięte drożdże. Dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cynamonowe racuszki
Drożdze dobrze wymieszane z cukrem, mlekiem i mąką.
Cynamonowe racuszki
Jabłuszka starte na drobnych oczkach dobrze mieszają się z cynamonem.
Cynamonowe racuszki
Wsypujemy tyle mąki aby ciasto było gęste.