Sposób przygotowania:
Cynamonówka
Na początku należy jajka ubić z białym cukrem. Powstała masa powinna być pulchna. Następnie do masy stopniowo dodawać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dokładnie zmiksować, a na sam koniec dodać dżem jabłkowy i ponownie zmiksować.
Formę wysmarować masłem albo margaryną i oprószyć tartą bułką. Wlać ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C. Po upieczeniu ciasto ostudzić. Zimne polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Formę wysmarować masłem albo margaryną i oprószyć tartą bułką. Wlać ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C. Po upieczeniu ciasto ostudzić. Zimne polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.