Sposób przygotowania:
Cynamonówki
Podgrzewamy mleko- tak aby było ciepłe. W głebokim naczyniu wraz z cukrem rozdrabiamy drożdże, zalewamy mlekiem i mieszamy aż drożdże z cukrem się rozpuszczą. Odstawiamy na 20 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, jajo, zalewamy rozczynem z drożdży. Ciasto zagniatamy ok 15-20 minut. Aż odchodzić będzie od rąk.Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. W miseczce masło mieszamy z posiekanymi orzechami, cukrem oraz cynamonem.Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy. Smarujemy dokładnie naszym nadzieniem i zawijamy w rulon. Następnie kroimy w małe bułeczki. Układamy na blachę lub tortownicę wyłożoną papierem do peiczenia i odstawiamy do wyrośniecia. Pieczemy ok 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.