Sposób przygotowania:
Cytryna z imbirem w syropiePrzygotowanie owoców:
![Cytryna z imbirem w syropie Cytryna z imbirem w syropie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cytryna-z-imbirem-w-syropie-493757.jpg)
Cytryny i pomarańczę bardzo dokładnie umyć, sparzyć wrzącą wodą. Imbir obrać.
Owoce cytrusowe i imbir pokroić w plasterki .
Przygotowanie owoców do słoiczków:
![Cytryna z imbirem w syropie Cytryna z imbirem w syropie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cytryna-z-imbirem-w-syropie-493758.jpg)
Plasterki cytryny, pomarańczy i imbiru włożyć do małych wyparzonych słoiczków.
Przygotowanie zalewy:
![Cytryna z imbirem w syropie Cytryna z imbirem w syropie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cytryna-z-imbirem-w-syropie-493759.jpg)
Składniki zalewy przełożyć do garnka i gotować parę minut. Przelać gorącą zalewę do słoiczków z owocami. Zakręcić dokładnie słoiczki wyparzonymi zakrętkami. Pasteryzować ok. 15 min.