Sposób przygotowania:
Smaczna zalewa octowa
Do garnka wlać zimną wodę, ocet oraz wszystkie składniki potrzebne na zalewę. Garnek wstawić na ogień i doprowadzić do zagotowania. Gotować około 10 minut, po czym zdjąć z ognia i lekko przestudzić.
Taką zalewą zalewać wcześniej przygotowane ryby, śledzie itp.
Na koniec można dodać obraną pokrojoną w prążki cebule ale nie koniecznie bo nie wszyscy cebule lubią.
Porada:
Zalewę przygotowuje na dwa sposoby albo dodaje na koniec do zalewy zaparzonej mocnej kawy,albo dodaje tłuszczu z usmażonych śledzi tak ze 2 - 3 łyżki.
Taką zalewą zalewać wcześniej przygotowane ryby, śledzie itp.
Na koniec można dodać obraną pokrojoną w prążki cebule ale nie koniecznie bo nie wszyscy cebule lubią.
Porada:
Zalewę przygotowuje na dwa sposoby albo dodaje na koniec do zalewy zaparzonej mocnej kawy,albo dodaje tłuszczu z usmażonych śledzi tak ze 2 - 3 łyżki.
gusia1000