Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Cytrynkowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo smaczne babeczki...

Cytrynkowe babeczki

Składniki:

Cytrynkowe babeczki

 

  • jajka 3
  • cukier 1 szklanka
  • sok z cytryny 5 łyżeczek
  • margaryna 0,5 kostki
  • mąka 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • zapach cytrynowy 2 krople
  • lukier 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Cytrynkowe babeczki
Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem mikserem, na białą, puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, ciągle miksując. Sok z cytryny dodać do masy maślanej. Dodać mąkę wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Formę do muffin wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Piec w nagrzanym piekarniku około 25 – 30 minut w temperaturze 175 – 180ºc. Po upieczeniu i ostudzeniu polukrować.

Tagi:

jajko jajka