Sposób przygotowania:
Cytrynowa pierś z kurczaka z brokułami
Mieszamy w sporym naczyniu 1,5 łyżki mąki, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Kurczaka kroimy w paseczki, wrzucamy do miski z mąką i mieszamy tak, by mąka pokryła każdy kawałek mięsa. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim pierś z kurczaka. Usmażone mięso przekładamy na talerz, zaś na patelnię wrzucamy czosnek, podsmażamy chwilkę oraz po chwili wlewamy 1 szklankę bulionu. Bulion zagotowujemy, wrzucamy do niego brokuły i gotujemy minutkę. W pozostałym bulionie rozprowadzamy pół łyżki mąki. Wlewamy mieszaninę na patelnię, doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy pokrywką i gotujemy jeszcze chwilę na malutkim ogniu, do momentu, gdy brokuły będą miękkie a sos lekko zgęstnieje.. Mięso mieszamy ze startą skórką cytrynową, dodajemy do sosu i warzyw, mieszamy. Ściągamy patelnię z ognia, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Podajemy na gorąco. Super smakuje podane z kuskusem.