Sposób przygotowania:
cytrynowa rolada z kremem
Cytrynę wyszorować i pokroić na plasterki.Jajka rozbić, żółtka oddzielić od białek.Białka ubić z cukrem, następnie wymieszać z żółtkami,mąką i proszkiem do pieczenia.Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej pergaminem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 10 minut.Po upieczeniu biszkopt przełożyć ściereczką i ciasno zwinąć.Żelatynę namoczyć i rozpuścić podgrzewając.Śmietanę ubić na sztywno.Jogurt utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Wymieszać razem ze skórką cytrynową, twarogiem i rozpuszczoną żelatyną.Utrzeć na gładko i połączyć z ubitą śmietaną.Biszkopt rozwinąć i posmarować 2/3 tężejącego kremu.Zwinąć.Wierzch rolady oprószyć cukrem pudrem i udekorować plasterkami cytryny.