laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Cytrynowe ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świąteczne wypieki gorąco polecam

Cytrynowe ciasto

Składniki:

Cytrynowe ciasto

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowe ciasto
Margarynę roztopić i przestudzić. Białka ubić z cukrem ,dodać żółtka i cukier waniliowy.Do ubitych jaj dodać mąkę z proszkiem skórkę z cytryny i sok z cytryny,roztopioną margarynę i wymieszać. Piec w tem 180 stopni przez 40 minut. Ciasto przekroić na dwie części. Masa Odlać 1/2 szkl mleka a resztę zagotować. Do zagotowanego mleka dodać cukier i margarynę. Mąkę ziemniaczaną i pszenną rozpuścić w odrobinie mleka i wlać do gorącej masy. Masę zagotować i gorącą masą przełożyć ciasto. Polewa Składniki wymieszać i utrzeć do białkości Dekoować nią placek. Do formy dajemy ciasto na nie gorącą masę znowu ciasto i polewa cytrynowa