Sposób przygotowania:
Cytrynowe markizy
Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, śmietanę, aromat, skórkę cytrynową i dalej ucierać. Wsypać mąkę i wymieszać, ciasto ma mieć konsystencję gęstego kremu tak aby można rękawem cukierniczym wyciskać gwiazdki. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodać śmietany. Wycisnąć gwiazdki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odłożyć blaszki w chłodne miejsce na około godzinę.
Piec na złoty kolor w temperaturze 180-190 stopni.
Krem cytrynowy:
Białko ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier puder, wsypać suchą galaretkę i dodać sok z cytryny, ubijać na jednolitą masę. Krem nałożyć na płaską stronę ciasteczek i przykryć drugim ciasteczkiem. Zostawić aż masa wyschnie.
SMACZNEGO!
Piec na złoty kolor w temperaturze 180-190 stopni.
Krem cytrynowy:
Białko ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier puder, wsypać suchą galaretkę i dodać sok z cytryny, ubijać na jednolitą masę. Krem nałożyć na płaską stronę ciasteczek i przykryć drugim ciasteczkiem. Zostawić aż masa wyschnie.
SMACZNEGO!