Sposób przygotowania:
Cytrynowe muffinki z białą czekoladą 2
Do miski wsypać mąkę oraz cukier,proszek do pieczenia. Cytrynę porządnie wyszorować i zetrzeć skórkę, dodać ją do mąki. 8 kostek czekolady zetrzeć na drobnych oczkach do miski z mąką i wymieszać. Z cytryny wycisnąć cały sok (uwaga na pestki) do drugiej miski . Dodać jajka i trzepaczką wymieszać. Wlać olej,mleko i dokładnie wymieszać. Przelać zawartość do miski z suchymi składnikami i szybko wymieszać.Do każdej foremki silikonowej włożyć po 1,5 łyżki ciasta. Na ciasto położyć po 2 kostki białej czekolady i przykryć wszystko 1,5 łyżki ciasta. Na wierzchu usypać cienka warstwę wiórków kokosowych. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec muffinki około 20- 22 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego!
zewa
monikaT83
zewa
dziękuję :)