Sposób przygotowania:
Cytrynowiec 3
1 CIASTO: Białko z 8 jaj ubic , dodac szklankę cukru, szklankę maku suchego , 0,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia , pół paczki cukru waniliowego i wymieszac.Wlac do formy i piec 20 minut w 180 stopniach 2 CIASTO: 8 żółtek utrzec z 8 łyżeczkami cukru dodac 8 łyżek mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół paczki cukru waniliowego, 2 łyżki wody zimnej, wszystko dobrze wymieszac i piec 20 minut w takiej samej formie jak poprzednie. MASA: 2 galaretki cytrynowe rozpuścic w 2 szklankach wrzątku, śmietanę ubic z 3 łyżkami cukru pudru, jak galaretka zacznie tęrzec dodac do śmietany i dobrze wymieszac. Jak masa zacznie tęrzec przekładac zimne placki : na spód z makiem, połowa masy, 2 placek, reszta masy i posypka ( tylko nie lukrowa bo się rozpuści)