mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Cytrynówka 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i proste w przygotowaniu cytrynowe ciasto.

Cytrynówka 2.

Składniki:

Cytrynówka 2.

 

Sposób przygotowania:

Cytrynówka 2.
Na początku żółtka oddzielić od białek jajek.Białka ubić na sztywną pianę. Następnie w misce żółtka utrzeć do białości z margaryną i białym cukrem. Gdy masa będzie puszysta, dodać całą cytrynę startą na tarce (należy usunąć tylko pestki). Następnie dodać do masy pianę z białek. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszać. Formę wysmarować masłem i osypać tartą bułką. Do tak przygotowanej przelać ciasto. Babkę piec średnio 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Po wyjęciu i ostygnięciu ciasto polukrować. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka