iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Cytrynowo-migdałowe ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Uwielbiam domowe ciasteczka i bardzo często je robię te są ulubione mojej córki.

Cytrynowo-migdałowe ciasteczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cytrynowo-migdałowe ciasteczka

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowo-migdałowe ciasteczka
Masło posiekać z cukrem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekane migdałyoraz jajko i sok z cytryny, zagnieść gładkie ciasto i schłodzić. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na delikatnie podsypanej mąką stolnicy i wyciąć foremkami ciasteczka( ciasto mimo schłodzenia bardzo się klei, ale da się rozwałkować). Piekarnik rozgrzać do temp. 180st i piec ciasteczka na złoty kolor, po upieczeniu można je dodatkowo ozdobić, ale takie suche i kruche też są bardzo smaczne.
Cytrynowo-migdałowe ciasteczka
Z cienko rozwałkowanego ciasta wyciąć ciasteczka
Cytrynowo-migdałowe ciasteczka
Mozemy pozwolić dzieciom ciasteczka ozdobić będą jeszcze pyszniejsze

Tagi:

jajko jajka