Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Cytrynowy rosół z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo ciekawy smak zyskujemy przez dodanie cytryny

Cytrynowy rosół z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cytrynowy rosół z indyka

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy rosół z indyka
Skrzydło porządnie umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, zmniejszyć ogień, lekko posolić i gotować na małym ogniu ok. 30-40minut. Dodać 2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Warzywa obrać, umyć i dorzucić do zupy. W międzyczasie ugotować makaron. Pora drobno pokroić i dodać do zupy, wsypać lubczyk. Dosolić do smaku. Gotować do miękkości warzyw. Cytrynę sparzyć, wycisnąć sok, dodać do zupy, drugą cytrynę pokroić w plasterki. Marchewkę wyjąć z zupy, pokroić w plasterki. Makaron rozłożyć na talerze, zalać gorącym rosołem, ułożyć marchewkę i plaster cytryny do dekoracji.
Cytrynowy rosół z indyka
Skrzydło porządnie umyć włożyć do garnka zalać wodą zagotować zmniejszyć ogień lekko posolić i gotować na małym ogniu ok 30-40minut
Cytrynowy rosół z indyka
Dodać 2 listki laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego
Cytrynowy rosół z indyka
Warzywa obrać umyć i dorzucić do zupy W międzyczasie ugotować makaron
Cytrynowy rosół z indyka
Pora drobno pokroić i dodać do zupy wsypać lubczyk Dosolić do smaku Gotować do miękkości warzyw

Tagi:

makaron indyk