Sposób przygotowania:
Cytrynowy sernik z falami
Wykonanie spodu: Miksujemy na puszystą masę margarynę z cukrem i jajkiem . Wsypujemy obie mąki z proszkiem ,dokładnie mieszamy i odkładamy ok. 1 łyżkę ciasta .Resztę ciasta równo rozkładamy na blaszce z papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut w 160-180 C.Pozostałe ciasto łączymy z mlekiem i kakao. wykonanie masy serowej: Oddzielone białka od żółtek ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy.Olej z żółtkami i cukrem ucieramy na jednolitą masę.Stopniowo dodajemy twaróg dokładnie rozgnieciony widelcem ,skórkę i sok z cytryny.Na koniec masę serową łączymy z pianą z białek i mąka ziemniaczaną.Wykładamy na podpieczony spód ,wierzch dekorujemy kakaowym ciastem robiąc fale i pieczemy w 160- 180 C przez ok. 50 minut. Na koniec można udekorować polewą czekoladową .