Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami
Wszystkie składniki ciasta nalesnikowego połączyć ze sobą i na rozgrzanej patelni, posmarowanej tłuszczem smażyć nalesniki, niezbyt grube.
Mięso ugotować w osolonej wodzie. Kapustę także należy obgotować, po ostudzeniu odcisnąć nadmiar wody.
Grzyby, które moczyły się przez noc gotujemy dotąd aż będą miękkie. Pokrojoną cebulę smażymy na oleju następnie wszystko razem czyli cebulę, mięso, kapustę i grzyby mielimy na sitku o grubych oczkach. Doprawiamy farsz do smaku, wszystko razem mieszamy.
Tak przygotowany farsz wykładamy porcjami na każdy nalesnik i zwijamy krokiety. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. W
ysmienicie smakują podane z barszczem czerwonym.
Mięso ugotować w osolonej wodzie. Kapustę także należy obgotować, po ostudzeniu odcisnąć nadmiar wody.
Grzyby, które moczyły się przez noc gotujemy dotąd aż będą miękkie. Pokrojoną cebulę smażymy na oleju następnie wszystko razem czyli cebulę, mięso, kapustę i grzyby mielimy na sitku o grubych oczkach. Doprawiamy farsz do smaku, wszystko razem mieszamy.
Tak przygotowany farsz wykładamy porcjami na każdy nalesnik i zwijamy krokiety. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. W
ysmienicie smakują podane z barszczem czerwonym.
Jagodowa
Magdalena88