Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cytryny marynowane

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W dużym garnku zagotować wodę, znużyć w niej na 10 sekund cytryny...

Cytryny marynowane

Składniki:

Cytryny marynowane

 

Sposób przygotowania:

Cytryny marynowane
W dużym garnku zagotować wodę, znużyć w niej na 10 sekund cytryny. Wytrzeć i oskrobać lekko nożem. Naciąć na krzyż każdą z cytryn i między powstałe ćwiartki wrzucić dwie szczypty grubej soli i ułożyć ciasno cytryny w słoiku. Dodać dwie łyżki grubej soli i napełnić słoik sokiem z 6-8 cytryn.

Zamknąć i pozostawić na 15 dni.