Czakany Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Czakany Yvonne

Składniki:

Czakany Yvonne

 

  • 0,5 kg łopatka bez kości,
  • 1 szt czerstwa bułka,
  • 0,5 szklanki mleko,
  • 20 dkg chuda wołowina,
  • 15 dkg cebula,
  • 3 szt jajka,
  • 75 dkg boczek wędzony,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Czakany Yvonne
Najpierw cebulę obrać i pokroić w grubsze plastry. Bułkę namoczyć w mleku ( może być w wodzie) Dokładnie odcisnąć zmielić z łopatką,wołowina i cebulą.Przyprawić przyprawami do smaku i ddać jajka. Wszystko wymieszać. Z powstałej masy formować małe kulki ( lub płaskie ) każdą owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką.ułożyć na kratce grillowej piekarnika i piec do momentu, aż boczek nabierze złotego koloru.