Sposób przygotowania:
Czarniak w serowym sosie
Rybę jeśli mrożona odmrażam i odsączam, jeśli świeża myję i osuszam. Usuwam ewentualne ości. Dzielę na mniejsze kawałki, i przyprawiam solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Całość polewam olejem, i odstawiam na minimum pół godziny.
Przygotowuję sos. Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na oleju delikatnie posoloną. Jak już zmięknie wlewam śmietankę i dodaję pokrojony serek. Gotuję na maleńkim gazie do momentu połączenia się sera ze śmietanką. Doprawiam imbirem i pieprzem świeżo zmielonym. Można sos zmiksować.
Ryby obtaczam w mące i smażę.Podaję od razu polane gorącym sosem.
Przygotowuję sos. Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na oleju delikatnie posoloną. Jak już zmięknie wlewam śmietankę i dodaję pokrojony serek. Gotuję na maleńkim gazie do momentu połączenia się sera ze śmietanką. Doprawiam imbirem i pieprzem świeżo zmielonym. Można sos zmiksować.
Ryby obtaczam w mące i smażę.Podaję od razu polane gorącym sosem.
edytaha
zbysiowa
A bierz Edytko, smacznego:)
edytaha
Dziękuję :)
zufikowo
zbysiowa
Zuza, schowałam porcyjkę, częstuj się :D