Sposób przygotowania:
Czarno białe ciasto
Jajka rozbić, oddzielić białka od żóltek.Żółtka rozmieszać razem w miseczce.Białka ubić na sztywno. Ubijając powoli dodawać cukier i żółtka.Do utworzonej masy wlać wodę oraz olej idokładnie wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia.Utworzone ciasto podzielić na 2 częsci w proporcji ok. 1:2 Do mniejszej części dodać kakao i dokładnie wymieszać. Do reszty ciasta dodać olejek waniliowy , cukier waniliowy i 2 łyzki mąki. Na środek formy do pieczenia kłaść na zmienę 2 łyżki ciasta białego i 1 łyżkę ciasta ciemnego.Piec w piekarniku nagrzanym do ok 180 stopni ok godzinę, po tym czasie wyjąć, ostudzić, posypać cukrem pudrem.Dobre , a niedrogie ciasto, niezbyt skomplikowane w przygotowaniu.