Czarnogórska kwaśna zupa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa kwasica ale jest pyszna..polecam

Czarnogórska kwaśna zupa

Składniki:

Czarnogórska kwaśna zupa

 

Sposób przygotowania:

Czarnogórska kwaśna zupa
Przygotowanie: Nóżki wieprzowe dokładnie oczyszczone i porąbane zalać wodą,dodać umytą włoszczyznę i gotować dokładnie 90 minut. Gdy nóżki będą prawie ugotowane,wyjąć je,obrać mięso,pokrajać w paski i włożyć z powrotem do garnka wraz z obranymi i pokrajanymi w kostkę z ziemniakami. Gotować jeszcze 30 minut.Na oliwie przygotować jasną zasmażkę,dodać czosnek i zagotować. Zupę należy doprawić do smaku sokiem z cytryny.Zupa powinna być kwaskowata. Smacznego