Sunnymood

Sunnymood

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Czekolada z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna czekolada domowej roboty.

Czekolada z bakaliami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekolada z bakaliami

 

  • pół szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • margaryna
  • 3 łyżki kakao
  • pół kilo mleka w proszku
  • bakalie opcjonalnie

 

Sposób przygotowania:

Czekolada z bakaliami
Do garnuszka wlej pół szklanki wody, dodaj kostkę margaryny i dwie szklanki cukru, następnie 3 łyżki kakao i całość zagotuj na małym ogniu ciągle mieszając. Po zagotowaniu wsypuj do masy po łyżce mleka w proszku, cały czas mieszając. Zużyj całe opakowanie mleka w proszku( ok 0.5 kg). Możesz dodać również rodzynki, orzechy itp. Gdy masa już będzie gotowa wlej ją do formy i daj do zimnego miejsca aż ostygnie. Gdy czekolada będzie już twarda wyjmij ją z formy i pokrój.
Czekolada z bakaliami
Wodę z margaryną i cukrem zagotuj na małym ogniu.
Czekolada z bakaliami
Do masy dodaj kakao i mleko w proszku, całość mieszaj.
Czekolada z bakaliami
Masę przełóż do blachy i włóż do lodówki.
Czekolada z bakaliami
Gdy czekolada już stwardnieje, pokrój ją na kawałki.