Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Czekoladki kokosowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Małe kokosowe czekoladki ..niejedna osoba skusi się na taką słodycz..moje córki je uwielbiają.

Czekoladki kokosowe

Składniki:

Czekoladki kokosowe

 

  • 120 g czekolady
  • 25 g wiórków kokosowych
  • 70 g białej czekolady
  • 30 ml śmietanki 30 %

Sposób przygotowania:

Czekoladki kokosowe
Czekoladę roztopić [ w kąpieli wodnej] i wysmarować pędzelkiem ścianki silikonowych foremek i wstawić do lodówki do zastygnięcia., następnie czynność powtórzyć.Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietankę , wiórki i wymieszać. Czekoladowe korpusy wypełnić nadzieniem, zostawiając ok. 1mm u góry i zalać resztą czekolady. Wstawić do lodówki.

Tagi:

czekolada