Sposób przygotowania:
Czekoladki nadziewane miętowo-orzechowym
Czekoladę wkładamy do miseczki (każdy rodzaj osobno) i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do czekolady deserowej dodajemy olejek miętowy i mieszamy. W foremkach robimy kleksa z białej czekolady i wstawiamy do lodówki na 2 minutki. Wyjmujemy z lodówki i pędzelkiem nakładamy czekoladę mleczną na brzegi foremek (spód i boki). Wkładamy do lodówki na 2 minutki :). Orzechy dzielimy na mniejsze kawałki. Wyjmujemy foremki z lodówki i do każdej łyżeczką nakładany na dno odrobinę masy czekoladowej z miętą, kawałek orzeszka i zakrywamy masą prawie do pełna. Wierzch foremek smarujemy roztopioną mleczną czekoladą. Wstawiamy do lodówki na ok 15 minut. Wyciągamy z foremek.
marietta
agnieszka32910
Editha
Dzięki, z miętką są super ;) I nie wymagają dużo pracy :)