Gabriela950

Gabriela950

Kuchcik
[Przepisów: 32]

Czekoladki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są pyszne . Można je ozdobić wiórkami kokosowymi.

Czekoladki orzechowe

Składniki:

Czekoladki orzechowe

 

  • 225g gorzkiej czekolady
  • 3 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki skondensowanego, schłodzonego mleka
  • 1/2 szklanki syropu skrobiowego
  • 3 łyżki kakao
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka orzechów włoskich w kawałkach

Sposób przygotowania:

Czekoladki orzechowe
Roztopić czekoladę w garnku do gotowania na parze. W rondlu z grubym dnem zmieszać cukier, mleko, syrop i kakao. podgrzać do temperatury 100*C gotować przez 5 min. Zestawić z ognia i ostudzić do temperatury 40*C. dodać roztopioną czekoladę, masło  i orzechy, wymieszać. Wylać do lekko posmarowanej masłem, kwadratowej formy do pieczenia o boku 20 cm. Dobrze ochłodzić. Pokroić w kwadraty. Smacznego !!!!!!!

Tagi:

czekolada