Sposób przygotowania:
Czekoladowa babka piaskowa
Masło utrzeć na piane ucierając dodawać cukier ,cukier waniljowy, rum,szczypte soli i jaja jedno po drugim mąkę i mąk ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia zmieszać ze sproszkowaną czekoladą i dodawać po jednej łyżce do ucieranej masy.
Ciasto czekoladowe nałożyć do formy wcześniej dobrze wysmarowanej wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni piec 50 minut marmolade podgrzać ciasto wyłożyć na tackę posmarować marmoladą i ostudzić goszką czekoladę rozpuścić i zrobić polewę
Ciasto czekoladowe nałożyć do formy wcześniej dobrze wysmarowanej wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni piec 50 minut marmolade podgrzać ciasto wyłożyć na tackę posmarować marmoladą i ostudzić goszką czekoladę rozpuścić i zrobić polewę