Sposób przygotowania:
Czekoladowa babka z orzechami
1 - Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym
2 - Białka ubijamy z 5 łyżkami cukru
3 - Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy przez sito
4 - Orzechy ziemne obieramy z łupinek i drobno siekamy
5 - Margarynę rozpuszczamy w rondelku
6- Ubite żółtka łączymy z białkami , dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao i delikatnie wlewamy rozpuszczoną margarynę oraz orzechy i miksujemy z 5 minut
7- Piec około 45minut na koniec polać czekoladą rozpuszczoną w rondelku
2 - Białka ubijamy z 5 łyżkami cukru
3 - Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy przez sito
4 - Orzechy ziemne obieramy z łupinek i drobno siekamy
5 - Margarynę rozpuszczamy w rondelku
6- Ubite żółtka łączymy z białkami , dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao i delikatnie wlewamy rozpuszczoną margarynę oraz orzechy i miksujemy z 5 minut
7- Piec około 45minut na koniec polać czekoladą rozpuszczoną w rondelku