SUPERPRZEPIS

Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu

  • 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu Więcej zdjęć (5)

Czekoladowa fantazja z bitą śmietaną i ziarnami granatu

Składniki:

Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu

 

  • 130 g musli cappucino&granola z kawałkami czekolady
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 ml cukru
  • 1/2 owocu granatu
  • 3 łyżki płatków czekoladowych
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżka margaryny Kasia

Sposób przygotowania:

Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu
Ubijamy całe jajka z 50 ml cukru na puszystą masę, dodajemy 3/4 szklanki mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy dalej, wsypujemy do masy połowę opakowania musli cappucino & granola z kawałkami czekolady, mieszamy całość za pomocą łyżki. Blaszkę od tarty smarujemy łyżką margaryny, wykładamy masę na blaszkę, rozprowadzamy ją dokładnie na całej powierzchni. Blaszkę wstawiamy do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i pieczemy 25 minut. W między czasie ubijamy na sztywno śmietanę z 1 łyżeczką cukru pudru. Wstawiamy do lodówki. Gdy ciasto jest upieczone wykładamy na szklany talerz, a gdy ostygło smarujemy bitą śmietaną, wyciskamy sok z połowy owocu granatu, oraz posypujemy jego ziarnami, na koniec całość posypujemy płatkami czekolady.
Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu
Do masy jajecznej dodajemy mąkę i proszek do pieczenia
Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu
wsypujemy do masy połowę opakowania musli cappucino & granola z kawałkami czekolady
Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu
wykładamy masę na blaszkę, rozprowadzamy ją dokładnie na całej powierzchni
Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu
Gotowe ciasto kroimy w trójkąty i wykłądamy na talerz