Sposób przygotowania:
Czekoladowa fantazja z ziarnami granatu
Ubijamy całe jajka z 50 ml cukru na puszystą masę, dodajemy 3/4 szklanki mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy dalej, wsypujemy do masy połowę opakowania musli cappucino & granola z kawałkami czekolady, mieszamy całość za pomocą łyżki. Blaszkę od tarty smarujemy łyżką margaryny, wykładamy masę na blaszkę, rozprowadzamy ją dokładnie na całej powierzchni. Blaszkę wstawiamy do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i pieczemy 25 minut. W między czasie ubijamy na sztywno śmietanę z 1 łyżeczką cukru pudru. Wstawiamy do lodówki. Gdy ciasto jest upieczone wykładamy na szklany talerz, a gdy ostygło smarujemy bitą śmietaną, wyciskamy sok z połowy owocu granatu, oraz posypujemy jego ziarnami, na koniec całość posypujemy płatkami czekolady.
zewa
bajtek
Natala1210
Monika9988
p.jola1
Triss